نشانی : تهران، خیابان دکتر شریعتی, روبروی ایستگاه مترو شریعتی, نبش خیابان زیبا, ساختمان زیبا پلاک 66-64, طبقه سوم​, واحد ۹
تهران ، خیابان دکتر شریعتی , روبروی ایستـگاه مترو شریعتی , نبش خیابان زیبا , ساختمان زیبا پلاک 64-66 , طبقه سوم​ , واحد 9
021-91015050

آشنایی با MIMO در وایرلس 

(بخش اول)

MIMO ( Multiple-Input , Multiple-Output ) همانطور که از نام آن هم پیداست ، به Access Point‌های سازگار با استاندارد 802.11n، امکان ارسال و دریافت اطلاعات روی چندین مسیر ارتباطی بین مبدا و مقصد، به صورت همزمان را می‌دهد. به عبارت دقیق‌تر وقتی فرستنده چندین سیگنال با محتوای داده‌ای متفاوت را از طریق آنتن‌هایش می فرستد، گیرنده این سیگنال‌ها را توسط آنتن‌هایش دریافت می‌کند. سپس گیرنده اطلاعات دریافت شده توسط هریک از آنتن‌هایش را بررسی و آنها را کنار هم می‌گذارد تا محتوای داده‌های فرستاده شده شفاف شوند. این تکنیک در ارسال و دریافت داده‌ها در تکنولوژی MIMO تحت عنوان Multipath Transmiting شناخته می‌شود. البته این تکنیک جزئیات زیادی دارد که در این فضای محدود امکان طرح آنها نیست.
مطابق فرآیندهای از پیش تعریف شده در تکنولوژی MIMO، دستگاه فرستنده باید حداقل دو آنتن و دستگاه گیرنده باید حداقل یک آنتن داشته باشد. این وضعیت با عبارت ” 2:1 ” توصیف می‌شود. حداکثر آنتن‌های به کار گرفته شده برای پیاده سازی شبکه‌ها تحت تکنولوژی MIMO چهار آنتن در سمت گیرنده و فرستنده ( 4:4 ) است.
لازم به ذکر است که از مرحله 2:1 تا 2:2 و 3:1 تا 3:2 با افزایش آنتن‌ها ، پیشرفت چشمگیری در بهبود کارایی شبکه به چشم می‌خورد ، ولی از مرحله 3:3 به بعد بهبود کارایی در شبکه آنچنان چشم گیر نیست. جالب است بدانید که دستگاه‌هایی هم اکنون در بازار موجود هستند که دارای آنتن داخلی می‌باشند ولی از لحاظ کارایی تفاوت چندانی با دستگاه‌های با آنتن خارجی ندارند.
علاوه‌بر MIMO تکنولوژی دیگری که موجب افزایش کارایی شبکه‌های منطبق بر استاندارد 802.11n شده Channel Bonding نام دارد. برای آشنایی با این تکنولوژی در ابتدا باید اصولی را مرور کنیم. دستگاه‌های فرستنده و گیرنده در شبکه‌های بی‌سیم از فرکانس خاصی برای ارسال و دریافت داده استفاده می‌کنند تا تداخلی در ارتباط ایجاد نشود. این فرکانس در هر استانداردی تعیین شده است. IEEE فرکانس ارسال و دریافت را در شبکه‌های پیاده‌سازی شده با 802.11n فرکانس های 2.4 Ghz و 5 Ghz تعیین کرده است. همچنین برای ارسال داده‌ها به صورت بی‌سیم باید یک پهنای باند ثابت توسط گیرنده و فرسنده از قبل تعریف شده باشد. به عنوان نمونه شبکه‌های پیاده‌سازی شده بر مبنای استاندارد 802.11g از پهنای باند 20 Mhz برای ارسال داده‌ها استفاده می کنند. IEEE پهنای باند شبکه‌های 802.11n را 20 Mhz و 40 Mhz در نظر گرفته است.